Om mig

Jag är utbildad Feldenkrais®pedagog och medlem i Svenska Feldenkrais®pedagogförbundet, SFAF. Sedan 2010 driver jag mitt egna företag Hälsosamt Annelie Wennberg där jag erbjuder  Feldenkrais®  till privatpersoner, företag och idrottsföreningar utifrån ett friskvårdande perspektiv.

Jag har sedan 2010 haft kurser för privatpersoner, ryttare, orienterare, skidåkare, anhörigvårdare, med olika studieförbund som Sisu Idrottsutbildarna och Studieförbundet Vuxenskolan.

Är du intresserad kurs, även om ingen pågår, hör gärna av dig.

Mina erfarenheter och bakgrund

1995 kom jag i kontakt med Feldenkrais® och tyckte det var en angenäm upplevelse. Jag gick på grupplektioner, Medvetenhet genom rörelse, för mitt eget välbefinnandes skull. Känslan av en skönt avslappnad och smidigare kropp efter lektionen gav mersmak.  Bland annat så blev jag snabbare i längdskidspåret utan att jag hade tränat mer. Jag blev också bättre på att använda mig själv i mitt  dåvarande arbete som Arbetsterapeut  där jag hade nära samarbete hemtjänst personal och deras ergonomi.

Sommaren 2005 hade jag ansökt om att få påbörja en utbildning till Feldenkraispedagog. Men livet ville annat,  jag drabbades av en skada på balansnerven samt fick en hörselskada och tinnitus. För att göra en lång historia kort så blev jag otroligt spänd av att behöva koncentrera mig på att hålla balansen hela tiden. Att lära sig att leva med tinnitusen och hörselskadan var ett arbete som tog kraft och energi.  2008 -2012 gick jag min utbildning till Feldenkraispedagog i Malmö   Utbildningen  blev en stor hjälp  för mig att återupptäcka hur jag kunde använda mig själv och minska spänningar.

Feldenkrais för mig ger energi och balans i min vardag.

Förutom grundutbildningen som pågick 4 veckor / termin under 4 år  har jag sedan min examen 2012 fortbildat mig kontinuerligt på advanced utbildningar för feldenkraispedagoger.  Tex  35  dagar med Francoi Combaut, och ytterligare ca 15 dagar bla med Göran Mörkerberg och Olena Nitefur

Hitta dina redskap

Vi har en fantastisk kropp och hjärna – som kan lära sig nya saker oavsett ålder.  För mig är det en självklarhet att alla människor, oavsett ålder,  har en inneboende förmåga att utvecklas, det vill jag förmedla till dig.

Med Feldenkrais lär du dig redskap att använda i din vardag, för att förbättra användandet av dig själv och det du vill, om det är löpning, ridning eller att greja i din trädgård.

Varmt Välkommen