Idrott

Vill du bli bättre på din idrott?

Med Feldenkrais kan idrottare utveckla och förfina sin teknik. Feldenkrais handlar om att få en förbättrad inre känsla för ditt skelett och rörelsen.  I kombination med att spända muskler slappnar av så blir du  mindre stel/spänd.  Lektionerna  du lär dig kan du göra igen hemma för att bibehålla resultatet om det är så att du hamlar i gamla vanor.

När du är medveten om vad du gör,  kan du också göra om det. Tex om du får hästen att fatta galopp enklare – eller om du  slår ett längre slag på golfbanan.

  • Ryttare – har du bättre känsla för din kropp kan du styra hästen med bättre hjälper och hästen blir mindre skadad.  Det alla ryttare säger efter att ha gått på feldenkrais är att de har en otroligt mycket bättre och mjukare sits.
    Jag erbjuder kurser för ryttare.
  • Golfare – rörligare höfter, bättre rotation, bra balans och en ännu bättre känsla för kroppen. Golfare som gått kurs berättar att de slår längre slag med hjälp av feldenkrais.
    Jag erbjuder kurser för golfare .
  • Löpare, kampsportare, dansare, skidåkare  har också nytta av Feldenkrais för att förbättra teknik och känsla rörelser som krävs i respektive aktivitet.  Moshe Feldenkrais hade själv svart bälte i judo och har inspirerats av detta när han skapade lektioner
  • Vanlig träning på gymmet.  Flera av mina elever berättar att det går lättare  även på gymmet när de tränar efter att ha jobbat med feldenkrais.

Jag anpassar både individuella lektioner utifrån din idrott och önskemål.  Hör av dig om du är intresserad av grupp eller workshop.

Golf_ Lotta_