Om mig

Jag är utbildad Feldenkrais®pedagog och medlem i Svenska Feldenkrais®pedagogförbundet, SFAF. Sedan 2010 driver jag mitt egna företag Hälsosamt Annelie Wennberg där jag erbjuder   Feldenkrais®  till privatpersoner, företag och idrottsföreningar.

Jag har min mottagning på Skolgatan 11, Skövde, där jag delar lokal med flera andra företag inom friskvård.  Jag erbjuder Funktionell Integrering ( individuella lektioner) på Skolgatan11.  Jag har också  Medvetenhet Genom Rörelse grupper i Skövde och Tibro.

Jag arbetar gärna med tema kurser/workshops som friskvård, tex till företag, ryttare, golfare tex.

Mina erfarenheter och bakgrund

1995 kom jag i kontakt med Feldenkrais® och tyckte det var en angenäm upplevelse. Jag gick på grupplektioner, Medvetenhet genom rörelse, för mitt eget välbefinnandes skull. Känslan av en skönt avslappnad och smidigare kropp efter lektionen gav mersmak. Jag hade nytta av det jag lärde mig både privat och i mitt jobb som arbetsterapeut där jag bla arbetade med ergonomi och vårdpersonal

Jag är utbildad arbetsterapeut sedan 1991 och har arbetat med blandade områden under dessa åren. Bla  med habilitering och funktionshindrade, primärvård/kommun och på sjukhus med stroke och ortopedi.  Kognition, stress och smärta är de ämnen  jag tycker är extra intressanta som arbetsterapeut.

När jag  sommaren 2005  drabbades av en skada på balansnerven samt fick en hörselskada och tinnitus  behövde jag själv rehabilitering. För att göra en lång historia kort så blev jag otroligt spänd av att behöva koncentrera mig på att hålla balansen hela tiden. Jag fick jätteont.  Lektioner i Medvetenhet Genom Rörelse samt Funktionell Integrering  i Feldenkrais var ovärderliga i mitt arbete att komma tillbaka. Jag hade också stor nytta av min kunskaper i arbetsterapi och rehabilitering, att sätta upp mål och  hitta en lagom aktivitetsnivå utifrån ork och förmåga.

Min hörselskada och tinnitus är fortfarande kvar, men jag lever ett bra liv och gör de saker som är viktiga för mig. T ex att vara med min familj, greja i trädgården, paddla kajak och åka skidor.

Hitta dina verktyg

När du kommer till mig, oavsett om du går på grupplektioner i Medvetenhet Genom Rörelse eller kommer på Funktionell Integrering, är målet att du ska ”få en egen verktygslåda”.  Om du får ont eller känner dig stel, eller bara vill koppla av,  kan du lägga dig ner på golvet hemma och göra några rörelser och må bättre. Att inte alltid vara beroende av att någon annan måste ”fixa till” kroppen är skönt och skapar trygghet.  Mina kunskaper i arbetsterapi gör också att det är naturligt att koppla i hop aktivitet och funktion. Det är nästan alltid något vi gör i vår vardag – som påverkar vår kropp och funktion. Att bli medveten om hur och vad du gör  är grunden för att kunna  förändra utförandet av aktiviteter, oavsett vilka,  och  ofta en nyckel till att fungera bättre.

Vi har en fantastisk kropp och hjärna – som kan lära sig nya saker oavsett ålder.  För mig är det en självklarhet att alla människor har en inneboende förmåga att utvecklas, det vill jag förmedla till dig.

Varmt Välkommen

kurs