Om mig

Jag är utbildad Feldenkrais®pedagog och medlem i Svenska Feldenkrais®pedagogförbundet, SFAF. Sedan 2010 driver jag mitt egna företag Hälsosamt Annelie Wennberg där jag erbjuder  Feldenkrais®  till privatpersoner, företag och idrottsföreningar.

Sedan jag startade min verksamhet har jag haft  kurser för privatpersoner i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och  Sisu Idrottsutbildarna. Jag har bla haft kurser med Anhörigstödet i Skövde kommun.  Ibland arrangerar jag  helgkurser och sommarkurser för privatpersoner med olika tema. Är du intresserad av detta hör gärna  av dig!

Mina erfarenheter och bakgrund

1995 kom jag i kontakt med Feldenkrais® och tyckte det var en angenäm upplevelse. Jag gick på grupplektioner, Medvetenhet genom rörelse, för mitt eget välbefinnandes skull. Känslan av en skönt avslappnad och smidigare kropp efter lektionen gav mersmak.  Bland annat så blev jag snabbare i längdskidspåret utan att jag hade tränat mer. Jag blev också bättre på att använda mig själv i mitt  dåvarande arbete som Arbetsterapeut  med strokepatienter och hemtjänst personal.

Sommaren 2005 hade jag ansökt om att få påbörja en utbildning till Feldenkraispedagog. Men livet ville annat,  jag drabbades av en skada på balansnerven samt fick en hörselskada och tinnitus. För att göra en lång historia kort så blev jag otroligt spänd av att behöva koncentrera mig på att hålla balansen hela tiden. Att lära sig att leva med tinnitusen och hörselskadan var ett arbete som tog kraft och energi.  2008 -2012 gick jag min utbildning  i Malmö. När jag började denna hade jag kommit tillbaka till arbetet som arbetsterapeut delvis, men jag hade fortfarande problem med min balans.  Utbildningen  blev en stor hjälp  för mig att återupptäcka hur jag kunde använda mig själv och minska spänningar. Min hörselskada och tinnitus är fortfarande kvar, men jag lever ett bra liv och gör de saker som är viktiga för mig. T ex att vara med min familj, greja i trädgården, paddla kajak och åka skidor. Feldenkrais för mig ger energi och balans i min vardag.

Hitta dina verktyg

När du kommer till mig, oavsett om du går på grupplektioner i Medvetenhet Genom Rörelse eller kommer på Funktionell Integrering, är målet att du ska ”få en egen verktygslåda” att använda till det just du vill förbättra.  Att bli medveten om hur och vad du gör är grunden för att kunna förändra hur du använder dig själv.

Vi har en fantastisk kropp och hjärna – som kan lära sig nya saker oavsett ålder.  För mig är det en självklarhet att alla människor, oavsett ålder,  har en inneboende förmåga att utvecklas, det vill jag förmedla till dig.

Varmt Välkommen

kurs