Vad är Feldenkrais®?

Feldenkrais passar alla !

Med Feldenkrais®  lär du dig hur du kan få dina muskler att slappna av och hur du använder din kropp på ett effektivt sätt. Viktigt inte minst om du börjar uppnå mer mogen ålder!

Ofta blir man intresserad av Feldenkrais när man får ont, känner sig stel etc. Men Feldenkrais® är  bra för dig som vill förebygga problem eller bara må lite bättre i både kropp och själ.  Många tycker att Feldenkrais® är som Mindfulness, fast med rörelse. Och ofta lite lättare att hänga med i när man hela tiden ska göra något.
Metoden uppfattas ofta som  behaglig, då det inte ska göra ont och det är ingen streching eller maxrörelser. Kravlöst – men ställer krav på dig att lyssna på din kropp.

Håller du på med någon idrott? Då kanske du vill förfina din teknik. Många idrottare använder Feldenkrais i detta syfte. Tex golfaren som vill förbättra sin sving, eller ryttaren som vill sitta bättre på hästen så den håller sig skadefri.

Metoden baseras på  omfattande kunskaper i anatomi, neurologi och ingående studier av människans utvecklingsfaser.  Syftet är att höja individens medvetenhet både kroppsligt och mentalt. Genom att fokusera på känslan och upplevelsen av rörelsen kan nervsystemet utveckla  funktioner och samband med individens rörelsesystem. Idag benämns detta även som sensomotorisk träning.

Två sätt – en metod

Feldenkrais® kan man lära sig på två sätt – dels genom grupplektioner som kallas Medvetenhet Genom Rörelse och genom Funktionell Integrering, som de individuella lektionerna  kallas. Läs mer om dem under respektive flik.

Jag erbjuder både Grupplektioner och Funktionell Integrering till privatpersoner, idrottsföreningar och företag.  Hör gärna av dig om du är intresserad, info under kontakt.