Funktionell integrering

De individuella behandlingarna kallas Funktionell Integrering.  Du ligger i en position som är behaglig för dig på en stoppad brits med kläderna på. Istället för att du själv gör rörelserna på instruktion är det jag som guidar dig med mina händer så att musklerna får hjälp att slappna av och du får lyssna in alternativ till olika rörelser. Efter lektionen känner du ofta att du står med en annan hållning,  bättre balans, att det går lättare att röra sig.  Att bli medveten om skillnader och rörelsealternativ är viktigt för att utvecklas. Se hur en individuell lektion kan se ut? klicka här.

Dina önskemål styr

Dina önskemål om vad du vill förbättra styr innehållet. Jag kopplar ofta ihop detta med praktisk ergonomi – vad gör du i din vardag, eller i en fritidsaktivitet och  hur du kan utföra en aktivitet på ett skonsammare sätt.  Jag ger dig också  tips på vad du kan göra själv hemma för att behålla smidighet och minska smärta.

Att förändra vanor tar tid

Feldenkrais är inget ”quickfix”. Du behöver ofta tid för att förändra vanor. Det handlar om att du och din hjärna ska lära något nytt, eller en vana som du kanske haft tidigare när du var barn.
3-5 ggr brukar vara lagom innan du utvärderar.

Jag arbetar för närvarande som arbetsterapeut på Skövde Rehabcenter. Där använder jag vid behov feldenkrais som en behandlingsmetod. Faller ditt bekymmer/aktivitetsnedsättning inom ramen för sjukvårdande behandling kontakta Skövde Rehabcenter. www.skovderehabcenter.se

Om du vill ha en feldenkraislektion tex  för att du vill utveckla ditt rörelsemönster eller för att ha en avkopplande stund är det priser nedan som gäller.

Priser individuella behandlingar:
Vuxna (20 år och uppåt):  595 kr för 60 min.
Barn/ungdomar till och med 19 år:  400 kr/ gång.

Grupplektioner är ett bra komplement till Funktionell Integrering. Om du har frågor kontakta mig gärna via mail.